Tybetański eliksir młodości i długowieczności

Możemy stosować tą miksturę przez miesiąc, dwa razy do roku. Dzięki bogatej zawartości jego składników, zapobiegniemy wielu chorobom, a także zadbamy o naszą skórę, ponieważ zapobiega powstawaniu zmarszczek.
Tybetański eliksir młodości

Tybetański eliksir młodości i długowieczności jest miksturą powstałą na bazie trzech niezwykle zdrowych składników, które przynoszą naszemu organizmowi ogromne korzyści.

Regularnie spożywany eliksir wspomaga regenerację organizmu, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się oraz cudownie wpływa nie tylko na zdrowie narządów wewnętrznych, ale także na naszą urodę.

Tybetański eliksir młodości – jakie są jego składniki?

Tybetański eliksir wiecznej młodości i długowieczności składa się z trzech powszechnie dostępnych składników: cytryny, miodu pszczelego i oliwy z oliwek – troje wielkich sprzymierzeńców naszego zdrowia łączy swoje właściwości w jednym przepisie na silny lek zapobiegający rozmaitym chorobom oraz przedwczesnemu starzeniu się komórek naszego ciała.

Właściwości cytryny

Świeża cytryna

Cytryna

  • Jest uważana za jeden z owoców o najsilniejszych właściwościach leczniczych, zdolny do zapobiegania wielu rozmaitym chorobom oraz wspomagający liczne kuracje lecznicze.
  • Ta powszechnie dostępna na całym świecie roślina skutecznie oczyszcza organizm, usuwając z niego toksyny i inne szkodliwe dla naszego zdrowia substancje. Ma również silne działanie bakteriobójcze.
  • Jest cennym źródłem witaminy C, wzmacniającej układ odpornościowy oraz zapobiegającej występowaniu licznych chorób układu oddechowego, takim jak zapalenie płuc, zapalenie oskrzeli, grypa, zapalenie opłucnej, astma, itp.
  • Zawiera witaminę P – obecną w skórce cytrusów – która wspomaga działanie witaminy C. Dodatkowo zmniejsza ona przepuszczalność naczyń krwionośnych i działa rozkurczowo na ich mięśnie gładkie.
  • Jest bogatym źródłem minerałów, takich jak potas, magnez, wapń i fosfor. Dostarcza organizmowi także witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6).
  • Dotychczasowe badania wskazują, że cytryna skutecznie zwalcza ponad 150 chorób. Jej główne zalety zawdzięczamy zdolności do usuwania toksyn z organizmu oraz do zwalczania rozmaitych mikroorganizmów, które nieustannie atakują nasze ciało.
  • Cytryna jest również potężnym źródłem antyoksydantów, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się komórek skóry oraz wspomaga ich regenerację.

Właściwości miodu pszczelego

Miód jako naturalny antybiotyk

Miód pszczeli jest uważany za jeden z najzdrowszych naturalnych środków słodzących. Jest on cennym źródłem składników odżywczych oraz posiada wiele korzystnych dla naszego zdrowia właściwości.

Organiczny miód jest bogatym źródłem związków mineralnych, takich jak sód, potas, magnez wapń, żelazo, mangan, miedź, fosfor, cynk i selen. Ponadto zawiera również witaminy A i C oraz witaminy z grupy B.

Miód jest silnym naturalnym antybiotykiem. Jest on doskonałym środkiem zwalczającym wiele dolegliwości: krzywicę, szkorbut, anemię, zapalenie jelit, nadmierne gromadzenie się płynów w tkankach organizmu, wzdęcia, reumatyzm, bóle i zawroty głowy, itp.

Pełni funkcję silnego regulatora komórkowego. Skutecznie pomaga zapobiegać pogorszeniu wielu funkcji mózgu.

Miód, ze względu na właściwości antyseptyczne i przeciwwirusowe, jest zalecany w leczeniu infekcji oraz dolegliwości takich jak grypa, bóle gardła czy bóle mięśni.

Właściwości oliwy z oliwek

Oliwa z oliwek

  • Oliwa z oliwek jest jednym z najbardziej wartościowych rodzajów tłuszczów, jakie możemy wprowadzić do naszej diety. Jest ona bogatym źródłem kwasu oleinowego, który obniża poziom cholesterolu oraz zapobiega problemom układu krążenia.
  • Zawiera również inne jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które są odpowiedzialne za zwalczanie problemów z nadciśnieniem tętniczym, poprawiają krążenie krwi oraz zapobiegają tworzeniu się skrzepów.
  • Jest bogatym źródłem węglowodorów, steroli i tokoferoli (na przykład witamina E), które odgrywają kluczową rolę w zapobieganiu rozmaitym chorobom, a także stymulują regenerację tkanek.
  • Zawiera również niewielkie ilości polifenoli (smak), karotenu i chlorofilu (kolor) oraz inne składniki odpowiedzialne za zapobieganie chorobom. To właśnie one dodają oliwie z oliwek charakterystyczny zapach i smak.
  • Oliwa z oliwek doskonale wspomaga trawienie, ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, a także ułatwia wchłanianie wapnia, magnezu i cynku.

Tybetański eliksir młodości i długowieczności – jak go przygotować?

Mieszając ze sobą te trzy składniki, przygotujesz eliksir o cudownych właściwościach, który doskonale wzmocni odporność Twojego organizmu, oczyści krew, poprawi funkcje wątroby oraz zapobiegnie wielu chorobom. Co więcej, eliksir stanowi doskonałą profilaktykę przed przedwczesnym starzeniem się komórek, dzięki czemu Twoja skóra będzie wyglądała zdrowo, promiennie i młodo.

Składniki

  • 100 ml świeżego soku z cytryny
  • 200 g miodu
  • 50 ml dobrej jakości oliwy z oliwek

Przygotowanie

Wymieszaj wszystkie składniki w szklanym naczyniu z przykrywką. Zaleca się spożywanie łyżeczki mikstury każdego dnia na czczo. Przeprowadzaj tybetańską kurację dwa razy w roku. Pamiętaj, by przechowywać eliksir w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.