Imbir w połączeniu z miodem – lekarstwem na raka

Imbir jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które mogą wpłynąć korzystnie na nasze zdrowie na wiele sposobów, ponadto blokuje wzrost komórek rakowych.
Imbir z miodem lekiem na raka

Imbir posiada wiele właściwości, które korzystnie wpływają na nasz organizm, między innymi doskonale wspomaga walkę z nowotworami. Być może nie wierzysz w alternatywne metody leczenia, jednak cóż szkodzi spróbować?

W ostatnich latach imbir zyskuje coraz to bardziej poważane miejsce wśród produktów antynowotworowych, który skutecznością może przewyższać wiele stosowanych w leczeniu tej choroby lekarstw.

Na całym świecie korzeń imbiru jest znany raczej jako wyjątkowy składnik poprawiający smak potraw oraz jako naturalny lek na wiele dolegliwości. Jednakże mało kto wie, że posiada on silne właściwości antyrakowe, które mogą okazać się kluczowe w leczeniu tej choroby, gdy istnieje jeszcze nadzieja na jej zwalczenie.

Dlaczego imbir może zwalczać nowotwory lepiej niż leki?

Badanie przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu Stanowego w Georgii wykazało, że przyjmowanie ekstraktu z imbiru przyczyniło się do zmniejszenia guzów prostaty u myszy nawet o 56%.

Dzięki temu badaniu eksperci mogli zaobserwować silne właściwości antynowotworowe tej aromatycznej przyprawy oraz jego rolę w zwalczaniu guzów. Co więcej, potwierdzono, że imbir jest cennym źródłem antyoksydantów, które na wiele sposobów poprawiają stan naszego zdrowia.

Imbir w proszku

Dlaczego naukowcy twierdzą, że imbir może lepiej zwalczać raka od leków?

Chociaż lekarze często przepisują leki jako „ostatnią deskę ratunku” na przezwyciężenie choroby, w wielu przypadkach prowadzą one do pogorszenia stanu pacjenta i przyspieszają wzrost guzów, odbierając jednocześnie nadzieję na wyzdrowienie.

Nie zaprzeczamy, że leki mogą okazać się skutecznym sposobem na walkę z nowotworem, jednak to właśnie wywoływane przez nie efekty uboczne mogą przedwcześnie skazać pacjenta na śmierć.

Oczywiście nie namawiamy chorych na raka, by porzucili stosowane leczenie. Chcemy jedynie zaproponować ci skuteczną alternatywę leczenia, którą warto rozważyć. Imbir jest naturalnym produktem dostępnym w niskiej cenie, łatwym do przygotowania, a efekty jego regularnego spożywania mogą być naprawdę zaskakujące.

Antyrakowe właściwości imbiru praktycznie nie wywołują żadnych efektów ubocznych w naszym organizmie. Udowodniono, że skutecznie hamuje on wzrost komórek rakowych prostaty. Wiele różnych badań wskazało na to, że imbir może bardzo pozytywnie wpływać na walkę z nowotworem.

Co więcej, te same badania potwierdziły, że imbir jest skutecznym lekiem na 101 dolegliwości.

Połączenie imbiru z miodem – lekiem na raka

Świeży miód

Ten przepis na naturalny lek łączący cudowne właściwości imbiru i miodu stał się niezwykle popularny w całej sieci. Jego popularność jest wynikiem zapewnień wielu osób, że właśnie to naturalne lekarstwo pomogło im przezwyciężyć nowotwór.

Chorzy na raka, którzy regularnie spożywali tą miksturę, twierdzą, że dzięki niej zdołali wygrać z chorobą bez konieczności poddawania się operacjom i chemioterapii.

Składniki

  • 2 duże korzenie imbiru
  • 450 g organicznego miodu

Jak przygotować lek?

  • Dokładnie umyj imbir i wymieszaj go z miodem organicznym. Przechowuj w słoiku i zjadaj 2-3 łyżki lekarstwa dziennie.
  • Koniecznie pamiętaj, by używać do tego plastikowej lub drewnianej łyżki.

Imbirowo-czosnkowa pasta na walkę z nowotworem

Ząbki czosnku

Ten niezwykły przepis łączy właściwości dwóch silnych produktów antyrakowych. Z jednej strony naukowcy odkryli, że czosnek posiada właściwości, które mogą zapobiegać rozwojowi nowotworu żołądka i jelita grubego.

Co więcej, pomaga on zwalczyć również inne typy raka, na przykład raka piersi, prostaty, płuc czy pęcherza moczowego.

Z kolei imbir dał pozytywne wyniki jako lek na nowotwory okrężnicy i prostaty.

Poniższa imbirowo-czosnkowa pasta ma wiele właściwości zdrowotnych, a także może być stosowana jako kuracja przy leczeniu nowotworów.

Składniki

  • 120 g czosnku
  • 120 g imbiru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (150 ml)

Jak przygotować pastę?

  • W naczyniu wymieszaj 120 g rozgniecionego czosnku ze 120 g posiekanego imbiru i łyżką oliwy z oliwek. Następnie miksuj wszystkie składniki aż do uzyskania konsystencji  jednolitej pasty.
  • Pastę tę możesz używać jako dodatek do posiłków, a także możesz ją jeść bez żadnych dodatków (1-2 łyżeczki na dzień).